Bylinná bílá čokoláda s thajským hořkým melounem a mořskou solí - strong

 

jedinečná funkční bylinná čokoláda s thajským hořkým melounem a mořskou solí, extra silná a jemná, s velmi dlouhou příjemnou dochutí v kombinaci hořkosti/sladkosti a slanosti; hmotnost (netto) 50 g, min. trvanlivost do: 02/2025, původ: Česká republika

Dostupnost Skladem
139 Kč    
Kód produktu 64
Kategorie Thajské čaje a byliny, jež právě popíjím
 

FUNKČNÍ POTRAVINA

Čokoládu s hořkým melounem (5) a mořskou solí (4) lze považovat za funkční potravinu (1)(2), která svými vlastnostmi (složením, působením a specifickými funkcemi) přispívá:
k pozitivnímu ovlivnění fyzického a duševního stavu; k posílení biologických obraných mechanismů; k ochraně před metabolickým syndromem (specifickým onemocněním); k podpoře organismu při rekonvalescenci a k optimalizaci využití energie (například při sportu).

SLOŽENÍ

kakaové máslo (40%) + sušená třtinová šťáva + mléko + thajský hořký meloun (1%) + mořská sůl (posyp (4))
čokoláda neobsahuje emulgátory, jiné tuky, barviva, rafinovaný cukr ani konzervanty

PŮVOD

Česká republika

DOPORUČENÁ KONZUMACE  A "TEAPAIRNIG"

neomezeno = dle chuti a potřeby (3); párování čokolády s čajem je i není jednoduché :-), čokoláda se velmi hodí k nálevu (čaji) z hořkého melounu a v podstatě k jakémukoliv chuťové svébytnému čaji, kdy v kombinaci s pravým čajem bílým, zeleným, žlutým, polozeleným, černým či tmavým (např. s pchu-erem shu) získáte nepřeberně chuťových zážitků a každý si najde své preference (14)

OJEDINĚLÁ CHUŤ A DOCHUŤ

čokoláda svou specifickou silnou chutí (po hořkém melounu) dobře zahání chuť na sladké, je extra silná a jemná, s velmi dlouhou příjemnou dochutí ve které se snoubí hořkost/sladkost a jemná slanost mořské soli, která se těžko popisuje = musíte jí totiž zkusit (12)

VÍTE, ŽE:

- hořký meloun/okurka je zelenina, která se často konzumuje v tzv. "modrých zónách" (9), kterých je na světě jen pár a lidé se v nich dožívají vysokého věku
hořký meloun patří mezi zeleninu (byliny), která umí likvidovat Helicobacter pylori (7) v trávicím traktu (v žaludku) a reguluje (snižuje) hladinu krevního cukru (8)
- hořký meloun působí (pozitivně) při postižení tzv. metabolickým syndromem (6)
- hořký meloun se - v místech kde neroste - používá jako bylinný čaj ve formě nakrájených usušených plátků (i ve formě drcené či prášku)
- příprava nápojů z hořkého melounu je snadná - používáme vroucí vodu, luhujeme dle chuti a zhotovíme opravdu hodně čaje (10)
- díky zamletí hořkého melounu obsahuje čokoláda i vlákninu
- variace hořkých a sladkých chutí, zaoblených mlékem a zesílených nefalšovaným kakaovým máslem je jako něžné pohlazení, které jen tak nepomine
- čokoláda se hodí k výrobě dezertů, pěn, jako poleva i k ozdobě (kupř. dortu cheesecake) 
- teplé kaše (jáhlová, rýžová, pohanková...) ozdobené strouhanou čokoládou jsou doslova famózní (13)

P1010017_NepustilTea

071B_oriznute

LEGENDA, ODKAZY A POZNÁMKY

(1) funkční potraviny - musí být skutečnými potravinami, nesmí mít tabletovou ani práškovou formu a jako běžné potraviny by se měly (poměrně často) konzumovat; funkční potravina musí obsahovat významně vyšší množství látek, které mají prokazatelný a prokázaný příznivý efekt na zdraví (zdroj: Fórum zdravé výživy)
(2) funkční potravina (zdroj: WikiSkripta)
(3) čokoláda patří mezi potraviny, lze jí tedy relativně konzumovat "bez omezení" (s ohledem na obsah byliny maximálně 8 tabulek denně)
(4) mořská sůl - 
(5) hořký meloun - samostatné webové stránky byliny - www.BitterMelonTea.cz
(6) metabolický syndrom (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(7) bakterie Helicobacter pylori (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(8) pozitivní ovlivňování hladiny cukru v krvi lze prezentovat = tvrzení patří mezi tzv. "povolená zdravotní tvrzení" legislativou EU - viz seznam "on hold":

on_hold_momordica

"vztah momordiky ke zdraví" (přepis z tabulky): reguluje hladinu glukózy v krvi (tj. udržuje správnou hladinu krevního cukru (glukózy) v krvi)

(9) modré zóny (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(10) příprava čaje z hořkého melounu (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(11) každé balení je opatřeno etiketou v českém jazyce, s uvedením informací dle platných právních předpisů a s upozorněními (adekvátními bylinnému čaji)
(12) pokud čokoládu správně ochutnáte (viz článek) a nebude již nic jíst a pít, bude vám příjemná dochuť v ústech přetrvávat velmi dlouho; dochuť čili "aftertaste" je termín z čajového ranku a pro specifičnost čokolády s hořkým melounem se použití právě zde víc než hodí
(13) rozhodně nezapomeňte přidat plátky pomeranče (a případně lehce dosolit)
(14) nebojte se experimentovat; zkuste čokoládu i s nápoji, které byste k ní zrovna nepili... (dobré pivo, whisky či káva); zajímavé jsou kombinace čokolády i s jinými pochutinami (ořechy, sušené ovoce...) ale i se sýry... :-); více o párování čokolády s čajem se dočtete v článku "Párování čaje s jídlem-01"